Шкільний портал

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2010 » Жовтень » 20 » Батьки школяра вимагають 200 тисяч компенсації за бійку в класі
21:10
Батьки школяра вимагають 200 тисяч компенсації за бійку в класі

В результаті бійки з однокласником у хлопчика стався розрив селезінки, батьки вимагають від школи виплатити компенсацію у 200 тис. грн за халатність педагогів

Мати і батько вважають, що педагоги зволікали з допомогою і взагалі вчасно не розгледіли дитячого конфлікту.

Бійка сталася, коли вчителька вийшла з класу. Андрій розповідає, що він пустував з однокласником і випадково забруднив йому штани, через це й побилися.

"На третій удар я відчув різкий біль у животі, і ліг, осів на підлогу, прийшла вчителька, і діти допомогли мені піднятися. Вчителька дала мені таблетку но-шпи і сказала: "Марков, не артистуй!", - розповів хлопчик.

Швидку викликали, лише коли школяр подзвонив рідним. Ще півгодини зволікання і її сина взагалі могли не врятувати, наголошує мати.

Після операції у хлопчика проблеми з печінкою через прийом антибіотиків. Доводиться сидіти на дієті, приймати ліки.

Батько Андрія впевнений, що за здоров'я сина має заплатити школа. Дитину треба щороку лікувати в спеціалізованому санаторії, а грошей у родини на це немає.

В школі вже колишньому учневі та його батькам співчувають, проте зі звинуваченнями в халатності категорично не згодні. За совами директора закладу, вчителька залишила дітей самих, тому що в класі, де вона була класним керівником – учневі стало зле. Після інциденту вона звільнилася за власним бажанням.

"Це вчитель вищої категорії, зі стажем більше двадцяти років, тому говорити про халатність... Ні, я не згоден! Тут просто збіг обставин", - заявив директор школи № 90 Георгій Богданов.

Суму компенсації в 200 тисяч гривень – директор вважає надто великою. Мовляв, на такі гроші можна всю школу відремонтувати.

Випадки, коли за схожих обставин суд визнавав провину саме школи та вчителів, в Україні були. Щоправда, ніколи сума компенсації не перевищувала п'ятдесяти тисяч гривень. Чи стане ця історія прецедентом – буде відомо вже в листопаді.

За матеріалами: ТСН

Переглядів: 861 | Додав: Vetal3107 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Календар

«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Якщо Ви мешкаєте у Києві, то пропонуємо Вам таку річ, як доставка обедов за хорошою вартістю