Шкільний портал

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2011 » Лютий » 3 » Екс-міністр освіти: Герман об'єктивно критикує концепцію освітніх реформ Табачника
23:45
Екс-міністр освіти: Герман об'єктивно критикує концепцію освітніх реформ Табачника
Екс-міністр науки та освіти Станіслав Ніколаєнко вважає, що критика заступника глави Адміністрації Президента Ганни Герман проекту закону про Вищу школу - об'єктивна.

Про це Ніколаєнко заявив в ефірі 5 каналу.

"Скорочення державного замовлення Герман критикує, я думаю вона це правильно робить. Якщо вона говорить, що не треба записувати, яка чисельність університету має бути в закон. Коли йдеться про те, що не потрібно забирати права у студентського самоврядування, коли йдеться, що в законі було не менше як 51% повинен бути держзамовлення, а хочуть прибрати цю норму, або позбавити право на житло викладачів - то в цьому разі, я не кажу хто з них правий, але Адміністрація Президента, в особі Ганни Герман, більш об'єктивна ", - переконаний екс-міністр.

Також Ніколаєнко спростував інформацію міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника про кількість ВНЗ в Україні, яких останній нарахував понад 900, а за даними Ніколаєнка кількість Вищих навчальних закладів у країні не перевищує 350.

"Давайте зробимо уточнення, нещодавн, шановний мною Арсеній Яценюк сказав, що у нас 900, Табачником повторено було знову - 900 ВНЗ. У нас сьогодні університетів, академії та інститутів, що мають статус Вищої школи десь 350, не більше. Треба глибоко розбиратися в тому, про що ми говоримо. Мова йде про те, що технікуми у нас, як перший рівень акредитації, їх умовно відносять до Вищих навчальних закладів. Взагалі у нас їх десь 349 - 350, я думаю більше немає", - заявив Ніколаєнко.

Він також підкреслив: "Коли ми говоримо багато або мало, я б не погоджувався, що багато. Але я б не ставив воза попереду коня, треба говорити - чи якісна у нас освіта, не якісна".

Нагадаємо, Герман у п'ятницю заявила в прямому ефірі Першого національного, що Президент країни Віктор Янукович не підтримає запропоновану Табачником реформу системи освіти і додала, що готова пожертвувати своєю посадою заради того, щоб міністром освіти був не Табачник, а хтось інший.

За матеріалами: http://ua.korrespondent.net/ukraine/1180822-eks-ministr-osviti-german-obektivno-kritikue-koncepciyu-osvitnih-reform-tabachnika

Переглядів: 873 | Додав: Vetal3107 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Календар

«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Архів записів

Друзі сайту

Якщо Ви мешкаєте у Києві, то пропонуємо Вам таку річ, як доставка обедов за хорошою вартістю