Шкільний портал

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2010 » Листопад » 4 » Які предмети здавати на ЗНО для вступу до вузу у 2011 році
00:53
Які предмети здавати на ЗНО для вступу до вузу у 2011 році
Перелік необхідних сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) для вступу у 2011 році до вищих навчальних закладів І-ІV рівня акредитації (технікуми, училища, коледжі, інститути, академії, університети)

В 2011 році зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України, буде проводитись з української мови та літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, російської мови, однієї з іноземних мов (за вибором): англійської, німецької, французької, іспанської.

Для вступу до вищого навчального закладу абітурієнт має подати до вищого навчального закладу сертифікати ЗНО з трьох предметів (для вступу на освітньо-кваліфікаційний рівень "бакалавр"), або двох предметів (для вступу на освітньо-кваліфікаційний рівень "молодший спеціаліст" на основі повної загальної середньої освіти).

Для конкурсного відбору осіб, які на основі повної загальної середньої освіти (11 класів школи) вступають до вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра (спеціаліста, магістра медичного та ветеринарно-медичного спрямувань), зараховуються бали сертифіката Українського центру оцінювання якості освіти (результати вступних екзаменів, творчих конкурсів) з трьох предметів за переліком, що наведений у додатку №1 до умов прийому до вищих навчальних закладів.Предмети, з яких вступник має надати сертифікати ЗНО, визначені в залежності від напряму підготовки (спеціальності) на яку вступає абітурієнт.

При цьому, перший та другий предмети є обов’язковими. Третій предмет, із зазначених у додатку №1, обирається вступником, крім випадків, коли такий предмет вже визначений у додатку №1 або вказаний у правилах прийому до конкретного вищого навчального закладу. Один або два конкурсних предмети визначаються як профільні.

Для конкурсного відбору осіб, які на основі повної загальної середньої освіти (11 класів) вступають до вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, зараховуються бали сертифіката Українського центру оцінювання якості освіти (результати вступних екзаменів) з двох предметів за переліком, що наведений у додатку №2 до умов прийому до вищих навчальних закладів. При цьому один конкурсний предмет визначається як профільний.

Примітка: Особи, які на основі базової загальної середньої освіти (9 класів школи) вступають на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, не приймають участі у зовнішньому незалежному оцінюванні, а зараховуються за результатами вступних випробувань з двох предметів за переліком, що наведений у додатку 2. При цьому, один конкурсний предмет визначається як профільний.

Довідка:

Молодший спеціаліст – особа, яка на основі повної загальної середньої освіти (11 класів) здобула неповну вищу освіту. Підготовка молодших спеціалістів здійснюється вищими навчальними закладами І-ІІ рівня акредитації (технікум, училище, коледж). Особи, які мають базову загальну середню освіту (9 класів школи), можуть одночасно навчатися на молодшого спеціаліста і здобувати повну загальну середню освіту у навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації.

Бакалавр - освітньо-кваліфікаційний рівень вищої освіти особи, яка на основі повної загальної середньої освіти здобула базову вищу освіту. Підготовка бакалаврів здійснюється вищими навчальними закладами ІІІ-ІV рівня акредитації (університет, інститут, академія, консерваторія).

Спеціаліст, магістр - освітньо-кваліфікаційні рівні вищої освіти особи, яка на основі освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра здобула повну вищу освіту. Виключення: Підготовка фахівців освітньо-кваліфікаційних рівнів спеціаліста та магістра медичного та ветеринарно-медичного спрямувань може здійснюватися на основі повної загальної середньої освіти.

Вищий навчальний заклад першого рівня акредитації - вищий навчальний заклад, у якому здійснюється підготовка фахівців за спеціальностями освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста (технікум, училище).

Вищий навчальний заклад другого рівня акредитації - вищий навчальний заклад, у якому здійснюється підготовка фахівців за спеціальностями освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста та за напрямами підготовки освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра (коледж);

Вищий навчальний заклад третього рівня акредитації - вищий навчальний заклад, у якому здійснюється підготовка фахівців за напрямами освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, спеціальностями освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста, а також за окремими спеціальностями освітньо-кваліфікаційного рівня магістра (інститут, консерваторія);

Вищий навчальний заклад четвертого рівня акредитації - вищий навчальний заклад, у якому здійснюється підготовка фахівців за напрямами освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, спеціальностями освітньо-кваліфікаційних рівнів спеціаліста, магістра (інститут, консерваторія, академія, університет).

Складено на підставі положень Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2011 році
http://osvita.ua/vnz/consultations/10025
Переглядів: 1518 | Додав: Vetal3107 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Календар

«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Якщо Ви мешкаєте у Києві, то пропонуємо Вам таку річ, як доставка обедов за хорошою вартістю