Шкільний портал

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2010 » Жовтень » 20 » Українську мову в школах більше не викладатимуть як рідну
20:14
Українську мову в школах більше не викладатимуть як рідну

Міністерство освіти і науки розробило проект Концепції шкільної мовної освіти

Ключовим пунктом Концепції є розмежування понять рідна, державна та іноземна мови, повідомляє ТСН.

За словами учасників обговорення документу, впровадження згаданої Концепції зможе покращити мовну ситуацію у нашій державі, а також забезпечити формування інформативної компетенції.

Зокрема у розробленій Концепції шкільної мовної освіти йдеться про забезпечення безперервності та всеосяжності мовної освіти. "Одним з найважливіших концептуальних питань є захист прав національних меншин, а також розмежування понять рідна, державна та іноземна мови", - повідомив експерт з прав людини Руслан Бортнік.

Як приклад, учасники обговорення привели результати цьогорічних випускників шкіл Луганської області, які показують, що 85 % школярів хотіли б проходити зовнішнє незалежне оцінювання російською мовою, зазначили в профільному міністерстві.

На думку членів робочої групи, потрібно ретельно продумати структуру вивчення мов в українських школах. Наразі процес розроблення Концепції знаходиться на заключному етапі.

Як повідомлялося раніше, незабаром в Україні можуть з'явитися "навчальні комбінати", випускникам яких будуть видавати два атестати: один - за українською програмою навчання, другий - за російською. Таку пропозицію зробив народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

Депутат пояснив, що через відмінності у системах освіти українські дипломи про середню освіту не мають цінності в Росії.

Зокрема Колесніченко зазначив: "Освітня програма України та Росії відрізняється. Українська програма відстає, тестування не збігаються".

Переглядів: 585 | Додав: Vetal3107 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Календар

«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Якщо Ви мешкаєте у Києві, то пропонуємо Вам таку річ, як доставка обедов за хорошою вартістю